Slobodni kapaciteti

U ovoj kategoriji nude se slobodni kapaciteti. Slobodni kapaciteti mogu biti na strojevima, povremeno na radnoj snazi, smještajni kapaciteti u sezoni ili van sezone, neiskorišteni skladišni ili poslovni prostori ili slično. Slobodni kapaciteti se nude po 20-50% nižim od standardnih cijena, ali se nude u određenom kompletu i za određenu količinu.

Primjer 1:
– U kategoriji Usluge ponudili ste uslugu rada na CNC glodalici po 400,00 kn/h. Navedena cijena je konkurentna, ali vaša glodalica radi u prosjeku 100 sati mjesečno. U ovoj kategoriji ponudite 50 sati mjesečno po 250,00 kn/h uz ugovor na minimalno godinu dana. Na taj ćete način zaposliti slobodan kapacitet na glodalici i povečati prihode, a vaš potencijalni konkurent će vam postati poslovni partner.
Primjer 2:
– radnici su vam 2-3 mjeseca u godini bez dovoljno posla (prvenstveno u graditeljstvu kontinentalne Hrvatske), a u isto vrijeme mogli bi raditi na Jadranu jer su tamo klimatski uvjeti povolniji. Ponudite radove u tom periodu uz dodatne popuste, ili ponudite radnike drugom poslodavcu na određeno vrijeme.
Primjer 3:
– slobodne smještajne kapacite ponudite po znatno sniženim cijenama, ili ih u kompletu ponudite agencijama.
Primjer 4:
– u krugu firme imate slobodne poslovne ili skladišne prostore – iznajmite ih po povoljnim uvjetima firmama čija se djelatnost nadopunjuje na vašu – time pomažete i sebi i njima.
U oglasu mora biti i navedena adresa i kontakt telefon, kao i mogući načini plaćanja. Oglas iz ove kategorije može objaviti isključivo registrirani poslovni subjekt, koji je član portala TOP100 – postani član.